Spring til indhold

Tutorindsats på AAU

AAU Studie- og trivselsvejledning er ansvarlig for at uddanne tutorkorpsene på AAU. Læs mere om arbejdet her.

Tutorindsats på AAU

AAU Studie- og trivselsvejledning er ansvarlig for at uddanne tutorkorpsene på AAU. Læs mere om arbejdet her.

Eksempler fra studiemiljøet

Har du et godt eksempel på, hvordan I har inkorporeret nedenstående på jeres studie, så henvend jer til AAU Studie- og trivselsvejledning.

Hvad indebærer tutorindsatsen på AAU?

Social belonging er et af de vigtigste parametre for at fastholde studerende. Tutorerne er de nye studerendes peers, og for manges vedkommende vil tutoren være en af de første og vigtigste officielle kontakter på AAU, som nye studerende opbygger en relation til. Tutorerne bliver rollemodeller og har stor indflydelse på de nye studerendes oplevelse af AAU og deres studie samt hvilken kultur, der skabes på den nye årgang.

AAU Studie- og trivselsvejledning er ansvarlig for tutorindsatsen på AAU i den forstand, at vi afholder to frivillige uddannelsesdage, hvor vi klæder tutorkoordinatorer og tutorer på til at varetage deres rolle under studiestarten. Det gør vi to gange om året – en tutorkoordinatoruddannelse (kun for tutorkoordinatorer, der er lønnet og har et ekstraordinært ansvar) og et tutorseminar (for alle – både tutorkoordinatorer og frivillige tutorer).

Indsatsen betyder, at vi har et tæt samarbejde med uddannelsernes ’tutorindsatsansvarlige’ – eksempelvis studiesekretærer, studiestartsansvarlige etc., som vi afholder to årlige møder med (ét evalueringsmøde i november og ét kick-off-møde i januar/februar). Herudover er sparres der løbende med repræsentanter på tværs af institutter, der har til formål at komme med input til optimering af tutorindsatsen, opmærksomhedspunkter fra studierne osv..

I rekrutteringen af tutorkoordinatorer og tutorer samt i planlægningen af studiestarten, kan I som studie blandt andet overveje:

  • Hvilke forudsætninger skal tutorerne have for bedst muligt at kunne udføre deres tutorhverv? 
  • Hvor længe skal tutorerne være i gang? September eller måske hele semesteret?
  • Sørge for at få tutorkoordinatorer og tutorer tilmeldt uddannelsesdagene
  • At få godkendt planlagte studiestartsaktiviteter, så de er så inkluderende som muligt

Rigtig meget information om, hvordan tutorerne arbejder, finder du på tutor.aau.dk. Her kan du bl.a. læse om de værktøjer, der hjælper tutorerne, og se oplæg fra dette års tutoruddannelser.

Sørg for at 'Code of conduct' og 'Rammer for brug af alkohol under studiestartsperioden' bliver tænkt ind i studiestartsplanlægningen.

Hvis du vil vide mere

Kontakt AAU Studie- og trivselsvejledning (tutoruddannelse@aau.dk), hvis du er interesseret i at høre mere om tutorindsatsen, og hvordan dit studie kan planlægge en inkluderende studiestart – er du tutorindsatsansvarlig og gerne vil på kontaktlisten, så kontakt også AAU Studie- og trivselsvejledning. Er du imidlertid nysgerrig efter at læse mere om tutorindsatsen, besøg da www.tutor.aau.dk.